måndag 22 februari 2010

Vilken affär

Har länge tänkt att det vore helt fantastiskt med en affär där allt fanns i lösvikt. Inga onödiga förpackningar och ingen onödig plast. Bara att ta med sig kärl och återanvända om och om igen. Har aldrig sett något sådant i Sverige. Men hos Mimmis mammaliv hittade jag en länk till Unpackaged i London. Vilken dröm!!

Där tar man med sig ett kärl och fyller det med det man vill köpa. När får vi se detta i Sverige?

4 kommentarer:

  1. Ja, visst är det en ljuvlig idé! Man skulle kanske säga upp sig på jobbet och förverkliga en dröm!?

    SvaraRadera
  2. Det finns flera ekobutiker i Sverige som jobbar ungefär såhär. Jag handlar regelbundet på ekobutiken Fram i Göteborg och de har ett stort utbud av torrvaror, kryddor och teer i lösvikt. Sen är alla deras grönsaker ekologiska och utan onödiga plasttråg o dyl. Jag vet att det finns liknande butiker i Stockholm och Malmö med lösvikt. Övriga städer har jag ingen koll på men några fler finns det säkert som har lösvikt. Det finns i alla fall några som säljer på postorder.
    Kolla gårdsbutiker på
    http://www.matochsmak.se
    och ekobutiker på
    http://www.klimatsmart.se/?page=products&action=select&cat=1202&mode=wide

    SvaraRadera
  3. Mmm, det vore jättebra.

    Källan ekobutik i Bromma där jag bor har en del torrvaror på lösvikt (för några år sedan hade de ännu mer) och framförallt kryddor; där har de ett riktigt brett sortiment.

    Jag vet att Gryningen - en butik på Söder i Stockholm - har haft, men det är såpass länge sedan jag var där att jag inte kan svära på att de har det kvar.

    En bekant har berättat om att det finns mindre butiker med importerade varor i invandrartäta områden där det ofta finns stora "tunnor" med olivolja som man kan fylla på från.
    Jag vet dock inte om det finns eko-olja.

    Jag önskar att lösvikt- och refillsystemet var mer utbrett.

    SvaraRadera
  4. Ja det vore toppen. Speciellt om man kunde ta med sig sina egna behållare och fylla på med det man behöver.

    SvaraRadera