söndag 14 februari 2010

Nyfiken

Vad vill ni se mer av i den här bloggen? Vad är bra och dåligt? Jag behöver lite feedback så att jag kan utveckla bloggen lite mer. Skriv så blir jag glad.

4 kommentarer:

  1. Hej! Denna bloggen va intressant! Jag har aldrig gillat plast. Vet inte riktigt varför men så är det. Visst har jag plastpåsar och plastburkar hemma. Det går ju inte att komma ifrån! Men jag lämnar in dem på återvinningen eller återanvänder dem. Burkarna kan jag leva med. Jag har funderat länge på vad jag kan använda när jag bakat och ska frysa in brödet, bullarna..... Ibland har jag burkar som passar men vad ska jag använda istället för påsar? Har du ngn idé? Ska man kanske köpa några burkar som håller i all evighet så behöver man inte köpa påsar? ;)
    Det va kul att hitta din blogg för det är lite ensam att inte gilla plast!
    Må så gott!/Anna

    SvaraRadera
  2. Plast och alternativen till plast i alla möjliga sammanhang.
    Skräckexempel på slöseri med plast eller förpackningar i stort.
    Tips på att återanvända plast och andra engångsmaterial.
    Kanske lite om olika sorters plast som används och skillnaderna mellan dem. Det finns ju bättre och sämre sorter.

    Hittade förresten plastfria påsar för livsmedel på COOP.
    Det är påsar av behandlat cellulosa som ska tåla både frys och mikro.
    Riktigt billiga var de också, och tillverkade i Finland. Märke Gourmanda (Metsä)

    SvaraRadera
  3. Med risk för upprepningar:
    Jag är också intresserad av alternativ. Alltså områden och situationer där nästan alla i stort sett alltid använder plast och att undersöka / diskutera / ta reda på hur man kan undvika plast och i stället lösa det på något annat sätt.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker det är intressant när du tar upp saker som du irriterar dig på, saker som inte behöver vara av plast eller innehåller onödigt mycket plast. Det är också intressant att se dina mail till producenter och deras svar.

    En intressant aspekt kring alternativ plast är återvinning. Jag har hört att bioplast kan förstöra återvinningsprocessen av vanlig plast.

    SvaraRadera