tisdag 24 november 2009

Istället för fryspåsar?

Behöver tips på vad man kan använda istället för plastpåsar när man ska frysa in!!

3 kommentarer:

  1. Här är några olika lösningar med och utan plast:
    - Återanvända burkar
    - Diskade mjölkkartonger
    - Vaxat papper typ smörgåspapper, till hela köttbitar
    - Brödpåsar av papper till bröd

    För många år sen fanns det fryspåsar av stärkelse som man kunde kompostera. Kolla på t.ex. jordklok.se

    SvaraRadera
  2. Vi har mycket burkar. Tyvärr är de i plast, men å andra sidan använder vi dem i många år.

    Sedan vill jag tipsa om att det faktiskt går att frysa in i glasburkar.
    Mamma lärde mig det.
    Eftersom is tar mer plats än vätska ska man bara fylla burken till ungefär 3/4. Kanske ska man kanske också vara försiktig med att frysa i flaskor som har smal hals. Jag brukar använda "raka" burkar av typen syltburkar.

    Jag har använt glasburkar i frysen i åratal - till saft, sylt, sås m.m. och jag har aldrig "sprängt" en burk.

    Lycka till vilket det än blir!

    SvaraRadera
  3. Å tack för de idéerna med burkar i frysen!
    Varför ej tänkt så? /Erik

    SvaraRadera