Här är några olika lösningar med och utan plast: - Återanvända burkar - Diskade mjölkkartonger - Vaxat papper typ smörgåspapper, till hela köttbitar - Brödpåsar av papper till bröd
För många år sen fanns det fryspåsar av stärkelse som man kunde kompostera. Kolla på t.ex. jordklok.se
Vi har mycket burkar. Tyvärr är de i plast, men å andra sidan använder vi dem i många år.
Sedan vill jag tipsa om att det faktiskt går att frysa in i glasburkar. Mamma lärde mig det. Eftersom is tar mer plats än vätska ska man bara fylla burken till ungefär 3/4. Kanske ska man kanske också vara försiktig med att frysa i flaskor som har smal hals. Jag brukar använda "raka" burkar av typen syltburkar.
Jag har använt glasburkar i frysen i åratal - till saft, sylt, sås m.m. och jag har aldrig "sprängt" en burk.
Här är några olika lösningar med och utan plast:
SvaraRadera- Återanvända burkar
- Diskade mjölkkartonger
- Vaxat papper typ smörgåspapper, till hela köttbitar
- Brödpåsar av papper till bröd
För många år sen fanns det fryspåsar av stärkelse som man kunde kompostera. Kolla på t.ex. jordklok.se
Vi har mycket burkar. Tyvärr är de i plast, men å andra sidan använder vi dem i många år.
SvaraRaderaSedan vill jag tipsa om att det faktiskt går att frysa in i glasburkar.
Mamma lärde mig det.
Eftersom is tar mer plats än vätska ska man bara fylla burken till ungefär 3/4. Kanske ska man kanske också vara försiktig med att frysa i flaskor som har smal hals. Jag brukar använda "raka" burkar av typen syltburkar.
Jag har använt glasburkar i frysen i åratal - till saft, sylt, sås m.m. och jag har aldrig "sprängt" en burk.
Lycka till vilket det än blir!
Å tack för de idéerna med burkar i frysen!
SvaraRaderaVarför ej tänkt så? /Erik