torsdag 4 mars 2010

Paprikor med plast



Titta vad jag såg på Konsum. Paprikor individuellt förpackade i plast. Det måste väl ändå vara något slags skräckexempel på något som är så sjukt onödigt. Orden räcker nästan inte till. Och på Konsum också där man kan handla massor av KRAV-märkta varor.

7 kommentarer:

  1. Helt otroligt ... packade en och en!

    SvaraRadera
  2. Tyvärr är det ofta just de ekologiska paprikorna som är packade i plast också. Fast det kanske är sån där komposterbar plast? Ekologiska äpplen och päron och avocados är definitivt packade i plast, så där har man ett dilemma när man ska välja...

    SvaraRadera
  3. skulle eko-produkterna bli miljövänligare med plast, eller plastas dom så dom inte "smittas" av konventionellt odlade varor eller vaddå?
    fast jag tycker folk överlag har blivit maniskt rädda för oförpackad grönt/frukt numera, som om dom skulle bära på alla baciller i världen, är det ingen som tvättar sakerna hemma innan man lagar mat?

    SvaraRadera
  4. ...och man frågar sig varför det dignar av paprikor som åkt från långtbortistan när det finns massor av underbara och billiga svenkodlade och ekologiska rotfrukter som smakar alldeles utmärkt i kylan. Kanske dags för oss konsumenter att sätta ner foten och bojkotta importerade klimatbovar!?

    SvaraRadera
  5. Krav eller eko kostar oftast lite mer. Det är därför man plastar in så att man kan skilja krav från vanligt. Men det är helt absurt. Och faktiskt finns det ju andra material än plast som man skulle kunna använda. Tycker också folk är maniskt rädda för det som är oförpackat. De flesta tar plastpåsar till frukt och grönt som inte behöver det. Är ju bara att skölja av när man kommer hem. Morötter kommer ju inte upp ur landet rena och utan jord.

    SvaraRadera
  6. Håller med dig Mamma Mimmi. Att äta efter säsong brukar min mormor säga och det är ju helt rätt. Finns ju väldigt mycket gott i rotfruktsväg som man kan riva och göra goda sallader med. Dela gärna med er av recept så kan jag publicera på bloggen sen.

    SvaraRadera
  7. Jag är heller ingen vän av förpackade grönsaker, även om man numera ofta hittar komposterbar bioplast. Allt ska ju betalas och det är vi kunder som får stå för kostnaden.
    En anledning kunde möjligen vara att grönsakerna håller bättre och att man därmed kan minska mängden som slängs. Vore intressant att höra handlarnas synpunkt på detta.

    SvaraRadera