lördag 13 mars 2010

In i djungeln


Nej men titta vad jag handlade idag. En rengöringsmjölk från Eco Cosmetics (Ecocert) och så en liten ask med en ansiktscréme från Decléor, inte det minsta ekologisk.


Hur gör ni med skönhetsprodukter och crémer? Känns som en djungel och idag gick jag lugnt sagt in i den utan att kunna stå emot.

4 kommentarer:

  1. Jag har letat mycket i den där djungeln, och fastnat bl a för KEB: http://www.kebskincare.com/index_swe.html
    Använder visserligen plastförpackningar, men mycket annat är bra och dessutom är produkterna super.
    Estelle & thild (http://www.estellethild.se/) är också ett märke som används här hemma.

    SvaraRadera
  2. Jag beställer hud- och hårvårdsprodukter från www.ekohygien.se. Då brukar jag köpa av märket Essential Care. Särskilt deras schampo är jättebra!! Allt är ekologiskt, dock i plastförpackningar...

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Jag har ett tips på skrubb- eller peelingkräm eller vad det brukar kallas - sådana geggor som innehåller partiklar som slipar bort döda hudceller och gör huden fin o mjuk. Den ÖVERLÄGSET bästa skrubben, som dessutom är fri från plastförpackning, helt allergivänlig och dessutom billig, är den man svänger ihop själv av OLIVOLJA och SOCKER.
    Man blandar olja och socker i en lagom mängd och skrubbar sig. Sockerkristallerna skrubbar huden och oljan gör att man blir mjuuk. De enda förpackningarna man har att göra med är oljans glasflaska och sockrets papperspåse.
    Sen får man bara se upp så att man inte halkar i badkaret/duschen efteråt - det blir lite oljigt.

    SvaraRadera
  4. Olivolja fungerar också bra som sminkborttagning, om man nu använder smink. Jag efterlyser också nån slag påfyllningsförpackningar¨på krämfronten, av den typen som finns för tex tvål och tvättmedel. Det vore väl inte omöjligt?

    SvaraRadera