torsdag 26 augusti 2010

Om "Skruvmjölken"

Nu reagerar Aftonbladets Karin Ahlborg mot skruvmjölken som jag skrivit om tidigare. Av alla jävla skitsaker med plast är den här förpackningen faktiskt en av de sämsta. Undrar hur Arla tänkte och vilka konsumenter det är som verkligen tycker att det är så fantastiskt? Mitt tidigare inlägg kan du läsa här.

4 kommentarer:

  1. med skruvkork förlänger du bäst före datumet med två eller om det är tre dagar vilket i sin tur gör att det kommer kastas mindre mjölk och i sin tur säljas mindre, som i sin tur borde göra att det inte går åt lika många kossor ute i gårdarna vilket ger en miljöbesparing eftersom kor verkar vara en himmla miljöfälla med sina fisar.

    SvaraRadera
  2. Plast har en betydligt värre miljöpåverkan. Vanlig mjölk utan skruvkork håller precis lika länge och längre än det "bäst-före-datum" som brukar anges. Tetra är en överlägsen förpackning, det finns dessutom möjlighet att inte ha tetra där man river av en bit utan där man viker in.

    SvaraRadera
  3. @Anonym: När mjölken är öppnad är den öppnad, och det spelar ingen roll om du så låter mjölken stå i ett glas i kylskåpet, hållbarheten förändras inte.

    Just i fallet den aktuella förpackningen känns plastkork synnerligen onödigt, jag hade förstått greppet bättre om man försett de usla Tetra-Brik-förpackningarna med plastpip.

    SvaraRadera
  4. Själv har jag alltid tyckt att Tetra är en smart förpackning, speciellt de som man öppnar genom att så att säga vika ut förpackningen.

    SvaraRadera